Wat is cranio sacraal therapie?

Cranio is ontstaan uit de osteopathie en is een zachte manuele behandelwijze. 

Het cranio sacraal systeem is een fysiologisch systeem met eigen ritmische bewegingen, net als de ademhaling en de hartslag. Deze ritmische bewegingen zijn het best voelbaar vanuit de schedel, de ruggengraat en het heiligbeen, alhoewel ze overal in het lichaam kunnen opgepikt worden.

Bij een goede gezondheid hoort al het weefsel (dus iedere cel) een zekere mate van beweging te vertonen.  De cellen in ons lichaam hebben echter de neiging om samen te trekken onder langdurige stress, een plotse impact of chronische spanning. Dit kan de natuurlijke beweeglijkheid verstoren, spanningen en druk in het lichaam veroorzaken en leiden tot uiteenlopende klachten.

Wat is het doel?

Een belangrijk principe is dat het lichaam altijd op zoek is naar een natuurlijk evenwicht en daarbij het vermogen heeft om zichzelf te herstellen.  Cranio sacraal therapie streeft ernaar ruimte te creëren daar waar nodig, zodat het lichaam zichzelf herstelt en je je maximale potentieel kan bereiken.

Voor wie?

Je kan bij een cranio sacrale therapeut terecht voor een heleboel verschillende klachten. Deze kunnen zowel emotioneel als lichamelijk zijn. Een aantal voorbeelden:

praktisch

Als craniosacraal therapeut in opleiding bied ik tijdelijk sessies aan voor 50€.