top of page
Mijn verhaal
Beeldmerk Fien cmyk.png
Ik ben Fien Tant, gelukkig getrouwd en moeder van 3 zonen (Wout °2014, Sam °2016 en Tuur °2019). Ik heb zelf het geluk gehad om door fantastische vroedvrouwen bijgestaan te worden tijdens mijn bevalling en de overweldigende periode daarna.
Vroedkunde is mijn grote passie en ik word intens gelukkig wanneer ik kersverse mama's, hun partner en kindje(s) kan bijstaan in deze mooie periode van hun leven.
Omdat ik sterk geloof in het bewust zwanger zijn, bewust bevallen en bewust en intuïtief ouderschap volgde ik een bijkomende opleiding tot docent babymassage met yoga en een opleiding tot draagconsulent. Je kindje geborgenheid en veiligheid kunnen geven door hem dicht bij je te dragen en te masseren kan zo'n meerwaarde betekenen in de kraamtijd en erna!
De visie die ik volg in mijn job als vroedvrouw opende ook een reeks nieuwe wegen. Zo ben ik sinds januari 2020 in het bezit van het diploma prenatale en perinatale psychologie educator wat me kennis geeft over de psychologische impact op moeder en baby van conceptie, zwangerschap, arbeid, bevalling en kraamtijd. Deze opleiding die ik volgde aan het Amerikaanse instituut van prenatale en perinatale pyschologie opende ook de deur naar de opleiding cranio-sacraal therapie die ik volg in Antwerpen. In juni 2021 studeer ik af en komt dit aanbod ook in de praktijk. Hierbij wil ik mij vooral focussen op vrouwen met een kinderwens, zwangeren en baby's. 
Grote dromen en grote projecten (ondertussen ben ik ook de opleiding baby- en oudertherapeut gestart en verdiep ik mij in aware parenting) om jullie in de toekomst nog een groter aanbod te kunnen bieden, iets wat perfect bij mij past en wat mij intens gelukkig maakt! 
_DSC2100.jpg
IMG_20181003_183551199.jpg
Mijn visie
Beeldmerk Fien cmyk.png
Als vroedvrouw geloof ik in de kracht van het vrouwelijk lichaam. Keer op keer wordt dit bewezen na de komst van een nieuw leven en blijf ik verwonderd hoe prachtig moedertje natuur dit voor ons geregeld heeft.
Omdat de geboorte van een kindje niet alleen maar rozengeur en maneschijn is en er ook periodes van twijfels en onzekerheid kunnen komen, zijn we er om elkaar te helpen. Om elkaar tips te geven, een duwtje in de rug te geven, maar vooral om heel veel te bevestigen. Want hoe jij het aanvoelt als jonge mama, dáár moeten we mee aan de slag.
Ik ben als vroedvrouw te gast in een gezin die hun eigen rugzak vol herinneringen heeft, ik ben zo dankbaar dat ik daar in de jonge fase van hun nieuwe gezin even deel mag van uitmaken!
Mijn opleidingen
Beeldmerk Fien cmyk.png
2005-2008 diploma vroedkunde, KHBO, Brugge 
2008-2011 diploma gezondheidsvoorlichting en -bevordering, UGent, Gent
2015-2017 specifieke lerarenopleiding, IVO, Brugge
Maart 2018 nascholing 'kwaliteitsvolle postnatale zorgverlening na vervroegd ontslag uit het ziekenhuis, Erasmus Hogeschool Brussel
juni 2018 lezing 'Conceptie, zwangerschap en de geboorte, de reis die ons leven bepaalt', Interakt, Wezemaal
september 2018 babywearing consultant foundation course, Die Trageschule, Deinze
oktober 2018 babywearing consultant advanced course, Die Trageschule, Deinze
oktober 2018 introductie cursus pre- en perinatale psychotherapie, Birthimprints, Bilzen
november 2018 docent babymassage en -yoga, De Weideblik, Ham 
2019-2020 diploma prenatale en perinatale psychologie educator
2019-2021 cranio-sacraal therapeut in opleiding, OWC Antwerpen
2019-? baby- en oudertherapeut in opleiding, Thomas Harms Rotterdam 
bottom of page