Mijn verhaal
Ik ben Fien Tant, gelukkig getrouwd en moeder van 2 zonen (Wout °2014 en Sam °2016). Ik heb zelf het geluk gehad om door fantastische vroedvrouwen bijgestaan te worden tijdens mijn bevalling en de overweldigende periode daarna.
Vroedkunde is mijn grote passie en ik word intens gelukkig wanneer ik kersverse mama's, hun partner en kindje(s) kan bijstaan in deze mooie periode van hun leven.
Omdat ik sterk geloof in het bewust zwanger zijn, bewust bevallen en bewust en intuïtief ouderschap volgde ik een bijkomende opleiding tot docent babymassage met yoga en een opleiding tot draagconsulent. Je kindje geborgenheid en veiligheid kunnen geven door hem dicht bij je te dragen en te masseren kan zo'n meerwaarde betekenen in de kraamtijd en erna!
Mijn visie
Als vroedvrouw geloof ik in de kracht van het vrouwelijk lichaam. Keer op keer wordt dit bewezen na de komst van een nieuw leven en blijf ik verwonderd hoe prachtig moedertje natuur dit voor ons geregeld heeft.
Omdat de geboorte van een kindje niet alleen maar rozengeur en maneschijn is en er ook periodes van twijfels en onzekerheid kunnen komen, zijn we er om elkaar te helpen. Om elkaar tips te geven, een duwtje in de rug te geven, maar vooral om heel veel te bevestigen. Want hoe jij het aanvoelt als jonge mama, dáár moeten we mee aan de slag.
Ik ben als vroedvrouw te gast in een gezin die hun eigen rugzak vol herinneringen heeft, ik ben zo dankbaar dat ik daar in de jonge fase van hun nieuwe gezin even deel mag van uitmaken!
Mijn opleidingen
2005-2008 diploma vroedkunde, KHBO, Brugge 
2008-2011 diploma gezondheidsvoorlichting en -bevordering, UGent, Gent
2015-2017 specifieke lerarenopleiding, IVO, Brugge
Maart 2018 nascholing 'kwaliteitsvolle postnatale zorgverlening na vervroegd ontslag uit het ziekenhuis, Erasmus Hogeschool Brussel
juni 2018 lezing 'Conceptie, zwangerschap en de geboorte, de reis die ons leven bepaalt', Interakt, Wezemaal
september 2018 babywearing consultant foundation course, Die Trageschule, Deinze
oktober 2018 babywearing consultant advanced course, Die Trageschule, Deinze
oktober 2018 introductie cursus pre- en perinatale psychotherapie, Birthimprints, Bilzen
november 2018 docent babymassage en -yoga, De Weideblik, Ham 

© 2018 Fien Tant

Damme

Tel: 0493/83.95.58

Fien Tant

Vroedvrouw